Mikrohitel már agrárvállalkozásoknak is - 2018. 05. 31.
Agrárhírek

A PRIMOM Alapítvány több mint 25 éve nyújt a megyei mikro- és kisvállalkozások számára mikrohitelt, mely a pénzpiacon egyedülálló konstrukció, hiszen az előírt feltételek megléte esetén akár kezdő és nem bankképes, kereskedelmi bankok által nem finanszírozott vállalkozások is igényelhetik.

Az Országos és a Helyi Mikrohitel Alapból biztosított klasszikus mikrohitel konstrukció mellett, a PRIMOM Alapítvány újabb hitel- szolgáltatást vezet be, melyekkel további megyei vállalkozások számára is hozzáférhetővé teszi a támogatott hitelt.

A 2018. június 1-jén HMA Áthidaló Hitelek néven induló konstrukciók közös jellemzője, hogy az igényelhető összeg legfeljebb 5 millió forint, 4,9%-os kamat mellett, a maximális futamidő 5 év, de itt is biztosított a türelmi idő, mely 2 hónap lehet. A hitelcél továbbra is a forgóeszköz fejlesztés vagy beruházások finanszírozása. Az egyik hitelterméknél a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a készfizető kezességet biztosít.

A „HMA Áthidaló Hitel 1” az agrárvállalkozások, az őstermelők és családi gazdálkodók számára is hozzáférhető, legyenek akár kezdő, akár működő vállalkozások egyaránt. A hitel igénylése során saját erő nélkül, ingatlanfedezettel valósíthatják meg fejlesztési terveiket a vállalkozások.

A „HMA Áthidaló Hitel 2” a legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkező vállalkozások számára igényelhető, beruházás finanszírozására 10%-os, míg forgóeszköz fejlesztésre 0%-os saját erővel.

Ezen új lehetőségek bevezetésével a PRIMOM Alapítvány már négyféle hitelkonstrukciót biztosít a megyei vállalkozások számára, ezzel is hozzájárulva további megerősödésükhöz, fejlődésükhöz.

További információk és részletek: Mikrohitel agrárvállalkozóknak is

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK