Ki és hogyan árusíthat növényi csírákat - 2018. 03. 14.
Növénytermesztés

Több olvasónk is megkeresett minket azzal, hogy ki és milyen feltételek mellett árusíthat növényi csírákat a termelői piacon. A Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal válaszát a "Kérdezzen szakértőnktől!" rovatunkban olvashatják teljes terjedelmében.

Magyarország területén élelmiszert abban az esetben lehet előállítani és forgalmazni, ha az megfelel az élelmiszerekre vonatkozó Európai Uniós és nemzeti jogszabályoknak.
A csírákat termelő létesítmények engedélyezéséről szóló 210/2013/EU rendelet értelmében ezeket a létesítményeket engedélyeztetni kell.
Az üzem kialakításának élelmiszerhigiéniai követelményeit az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK rendelete az élelmiszerhigiéniáról, valamint a csírákat termelő létesítmények engedélyezéséről szóló 210/2013/EU rendelet mellékletei tartalmazzák. A teljes szakértői választ itt olvashatják: Csírák árusításának lehetőségei és feltételei

Kérdezzen Ön is szakértőinktől, akik gyors, pontos és megbízható információkat tartalmazó választ adnak a hozzánk érkezett kérdésekre.

Eseménynaptár
Apróhirdetés
Agrometeorológiai előrejelzés
2018. június 26 - július 2. közötti időszakra
RÉSZLETEK