Változások az agrárgazdasági képzésekre vonatkozó pályázatban - 2018. 06. 13.
Agrárhírek

Módosult a VP1-1.1.1-17 Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek című felhívás.

A felhívás lényegi módosulása, hogy a ,,3.1.1.1. Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek" fejezetéből törlésre kerül az ÚMVP kötelező képzések biztosítása. Ennek oka, hogy a törölt képzések vagy már biztosításra kerültek az intézkedés keretein kívül, vagy a hozzájuk kapcsolódó intézkedés nem került meghirdetésre, így képzési kötelezettség nem keletkezett.Emellett törlésre került a minőségrendszerekhez kapcsolódó kötelező képzés biztosítása is.

A ,,3.7.1. Indikátorok" fejezetében a kimeneti indikátor változott a támogatható tevékenységek módosulása miatt a 3/A fókuszterületen, 10.000 főről 200 főre csökkent.

A ,,3.4.1.1 Műszaki és szakmai elvárások", a ,,3.4.1.3. Egyéb elvárások" és az ,,5.6. Az elszámolhatóság további feltételei" fejezetek az intézkedés végrehajtását segítő részekkel egészültek ki.

A módosulások a támogatást igénylőket hátrányosan nem érinti. A már benyújtott, jogosultsági és/vagy tartalmi vizsgálat alatt álló támogatási kérelmek esetében is figyelembe vételre kerülnek a módosítások.

A pályázati felhívás és a kapcsolódó dokumentumok innen tölthetők le.

 

 

NAK

 

 

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK