Tudnivalók az erdőgazdálkodási megbízási szerződések kivezetéséről - 2020. 09. 22.
Agrárhírek

2020. szeptember 17-én tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a magán-erdőgazdálkodás szerveződéseinek és szakirányításának új jogszabályi kereteiről szóló online tájékoztatófórum-sorozatának harmadik rendezvényét, ahol a megbízott erdőgazdálkodói jogviszony kivezetéséről, illetve az ennek kapcsán felmerülő feladatokról és lehetőségekről volt szó.

Mint ahogy arról már többször tájékoztatást adtunk, a jelenlegi erdőtörvény 2009. évi hatályba lépése előtt nagy számban kötött erdőgazdálkodási megbízási szerződések 2021 végével érvényüket veszítik.

A megbízási jogviszony kivezetése a feleknek lehetőséget ad az eddigi tevékenység, illetve kapcsolat értékelésére, valamint a folytatásra vonatkozó döntésekre, amire az új jogszabályok értelmében számos lehetőség van. Azonban bármelyik működési formát választják, az átalakulás mindegyik esetben jelentős szervezőmunkát igényelhet. Ugyan a határidő még távolinak tűnik, célszerű a tervezést már időben megkezdeni, és abba tanácsadóként bevonni a tevékenységük során eddig közreműködő erdész szakembert, vagy a környéken tevékenykedő más erdészeti szakirányító vállalkozást is.

A megbízási jogviszony helyett választható működési formákról, jogcímekről az online tájékoztatófórum-sorozat további előadásain adunk majd bővebb tájékoztatást.

A mostani és a korábbi fórumokról készült videofelvételek és előadásanyagok a sorozat  pdfrendezvénynaptárjából (235 KB) érhetők el.

A következő online találkozó 2020. szeptember 24-én 15 órakor kezdődik, és az erdők tulajdonosi használati lehetőségeinek ismertetésével foglalkozik, amelyre a rendezvénynaptárban foglaltak szerint lehet regisztrálni.


(NAK)

 

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK