Takarékon a számlakifizetés

A tízéves múltra visszatekintő, építőipari kivitelezéssel foglalkozó Lad-Bau Kft. folyamatosan megújulva, saját erőből fejleszti termékeit az energiatakarékosság jegyében, hiszen a cégvezető-tulajdonos Ladányi Miklós alapelve „A legolcsóbb energia az, amit nem használunk fel”.

Számtalan alkalommal adott okot a csodálkozásra a Hodászon (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) működő kisvállalkozás, hiszen a hő- és hangszigetelő cellulóz hazai gyártása után nanotechnológiás, ultravékony, rendkívül jó szigetelő anyagot fejlesztettek ki, de ezt követően sem álltak meg.  Gépek, berendezések gyártásával is foglalkoznak az energiahatékonyság és nem utolsósorban a környezetvédelem jegyében.

Bővebben: Takarékon a számlakifizetés

Új támogatási lehetőségek az Európai Innovációs Partnerség bevezetésével

Az Európai Innovációs Partnerség (EIP) koncepció az Európai Bizottságban először 2012-ben fogalmazódott meg. Az EIP célja a versenyképes, termelékeny és fenntartható mezőgazdaság, valamint erdészet támogatása, küldetése a kutatás és az innovatív megoldások gyakorlati alkalmazása közötti szakadék áthidalása.

Az EIP-Agri hálózat legfontosabb feladatának a mezőgazdaság, az élelmiszer-feldolgozás és az erdészet területén jelentkező innovatív ötletek felderítése, azok finomítása, illetve a potenciális partnerek – gazdálkodók, kutatók és egyéb szereplők - egymással történő összekapcsolása tekinthető. További teendője az innovációs ötletek finanszírozását lehetővé tevő források beazonosítása, a tájékoztatás, a projektgazda védelmének biztosítása, segítségnyújtás az operatív csoportok tagjai számára a partnerségi megállapodás megkötése során, valamint a támogatott projektek eredményeinek széles körben történő megosztása.

Bővebben: Új támogatási lehetőségek az Európai Innovációs Partnerség bevezetésével

Vállalkozás fejlesztési hálózat

 

 

Enterprise Europe Network

 Vállalkozás-fejlesztési hálózat

     

 

 Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatósága által működtetett Enterprise Europe Network hálózat mintegy 600 vállalkozásfejlesztési szervezetet tömörít Európa mintegy 50 országában. A Hálózat tagjai - köztük szervezetünk a PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány - a legkiterjedtebb segítségnyújtási és tanácsadó szolgáltatást nyújtják a vállalkozások számára, azaz:

Bővebben: Vállalkozás fejlesztési hálózat