A Magro.hu idén már második alkalommal rendezi meg mezőgazdasági konferenciáját, amely a két fő szántóföldi növényünk termesztéstechnológiai újdonságait öleli fel. A rendezvényen többök között arra keresik a választ, hogy miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon és hogy hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot.

 

Miről lesz szó az eseményen?

Az idei téma a kukorica- és búza termesztése lesz. Az előadások részletezik a legújabb tudnivalókat, a legfrissebb kutatások eredményeit a talajelőkészítéstől a betakarításig. Itt nem cégek értékesítési termékbemutatóit láthatja, hanem teljes körű képet kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről a precíziós gazdálkodás szemszögéből is, hogy így választhassa ki az optimális megoldást a problémájára.

A hallott gyakorlatias és naprakész tudást azonnal alkalmazni tudja a saját gazdaságában, így 2018-ban még eredményesebben gazdálkodhat. Emellett minden résztvevő garantált ajándékot kap és értékes nyereményeket is kisorsolnak.

 

Kiknek szól a konferencia?

Azoknak a fiatal gazdáknak és kezdő termelőknek szólnak az előadások, akikben bizonytalanság van a téma iránt, de keresik a legjobb megoldásokat, többet és hatékonyabban akarnak termeszteni, mint az elődeik. De azoknak is ajánlják, akik nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, mert talán pont ezért a megszokásaik rabjai. És azoknak is érdemes eljönni, akik nem mondtak le arról, hogy egyszer utolérjék termelékenységben a nyugatot.

 

Dátumok és helyszínek:

 1. december 14. Kaposvár, Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar
 2. január 18. Debrecen, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar "https://www.magro.hu/konferencia/"

 

Az egyetemi helyszínek pedig garantálják a szakmai hitelességet, minőséget, a tárgyilagosságot és az elhangzottak megalapozottságát.

 

Milyen előadások lesznek?

 • Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban előfordul?
 • A növénytermesztés eredményességének növelése a genetika és az informatika segítségével.
 • A Genezis technológia finomhangolása.
 • Élő algás lombtrágya használatának tapasztalatai búza- és kukoricatermesztés során.
 • Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás.
 • A kukorica kártevő-spektrumának és az ellenük irányuló védekezés-technológiáknak a változása napjainkban.
 • Egyedi problémákra egyedi megoldások a Belchim-től.
 • Gabonaértékesítések optimális időzítése, azaz hogyan győzzük le a piacot?
 • Hogyan válik pénzügyi haszonná az információ?
 • Miért válasszunk acél könnyűszerkezetet a biztonságos terménytároláshoz?
 • A csúcstechnika szerepe és alkalmazásának előnyei a szántóföldi növénytermesztésben.
 • Riela- anyagmozgatás, szárítás és tisztítás egy kézből.
 • Az öntözés, mint fejlesztési irány, agronómiai, gazdasági és üzemeltetési kérdések áttekintése.
 • 3D talajnedvesség monitoring rendszer fejlesztése a víztakarékos agrotechnika és a termésbiztonság fokozása érdekében.

 

A konferencia előadóit és a részletes programot ide kattintva ismerheti meg >>

Piacvezető cégek és kisebb vállalkozások is bemutatják megoldásaikat, köztük olyan újdonságokat, amikről eddig szinte biztos, hogy nem hallott.

 

A rendezvényen ráadásul számos résztvevő értékes – akár több százezer forintos – ajándékokkal (vetőmagok, szerves trágyák, ammónia, könyvek, egyedi agráros tárgyi ajándékok) térhetnek haza. Az ajándékok részletes listáját itt találja: https://www.magro.hu/konferencia

 

Kérdés esetén pedig forduljon a szervezőkhöz az alábbi elérhetőségeken: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 20/5290-690

 

Az esemény szervezője és házigazdája:

a Magro.hu mezőgazdasági piactér

 

Főtámogatók:

 Szakmai partnerek:

Partnerek: