Ötven millió euró jut jövőre az ASP-károk kezelésére - 2018. 10. 25.
Agrárhírek

Az Európai Parlament döntése értelmében 2019-ben 50 millió eurót kell elkülöníteni az uniós büdzsében az afrikai sertéspestis által okozandó károk kezelésére.

Az Európai Parlament (EP) szerdai strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a 2019-es uniós költségvetésről szóló álláspontját, amely szerint a képviselők az Európai Bizottság eredeti javaslatához képest mintegy 600 millió euróval magasabb összegre, 149,3 milliárd euróra emelnék a 2019-es kifizetéseket.

A plenáris ülésen a képviselők támogatták a Deutsch Tamás, Sógor Csaba és Erdős Norbert EP-képviselők közös kezdeményezését, hogy 2019-ben az Európai Bizottság 50 millió eurót különítsen el az afrikai sertéspestis által okozandó károk kezelésére. Erdős Norbert kiemelte, a Magyarországon bevezetett szigorú védelmi intézkedéseknek köszönhetően sikerült biztosítani, hogy a pusztító járvány ne fertőzze meg a házisertéseket.
– Ezért kiemelt érdekünk, hogy továbbra is elérhetőek legyenek a védekezés nemzeti és uniós forrásai – fogalmazott a képviselő.


(MTI)

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK