Nyolc óra után is szabad a gazda - 2020. 11. 10.
Agrárhírek

Az állatvédelemért felelős miniszteri biztos kezdeményezésére mintegy másfélmillió kutyatartó gazda javaslata épül be a járvány terjedését korlátozó intézkedésekről szóló jogszabályba.

Ovádi Péter a közösségi médiában számolt be arról, hogy a Kormány részére tett és a kutyatartók képviseletében megfogalmazott javaslatát Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta. Ennek értelmében lehetőség nyílik arra, hogy a kutyás gazdák időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül. A miniszteri biztos hangsúlyozta: fontos, hogy a szabállyal és a lehetőséggel az emberek éljenek, ne pedig visszaéljenek.

A Parlamentben megtartott egyeztetésen elhangzott az is, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben mérlegelhetik és rendezhetik majd. Ovádi Péter kiemelte, a koronavírus-járvány elleni intézkedések fokozott türelmet, toleranciát és megértést kívánnak minden honfitársunktól, a szigorítások célja ugyanakkor minden esetben a járvány terjedésének lassítása, az egészségügyre nehezedő nyomás enyhítése.

A mai napon bejelentett és az állatok jólétét előtérbe helyező intézkedések jól illeszkednek Magyarország Kormányának az állatvédelem területén tett lépéseinek sorába, ráirányítva a figyelmet a felelős állattartás kérdésére, egyúttal pedig az állatvédelem területén meglévő problémák hosszútávú, országos szintű rendezésének szükségére.

 

(AM Sajtóiroda)

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK