Közeleg a nitrátjelentés beadási ideje! - 2019. 03. 27.
Agrárhírek

Az érintett gazdálkodóknak hamarosan teljesíteniük kell a trágyázásra, trágyafelhasználásra vonatkozó adatszolgáltatást.

A nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint a háztartási igényt meghaladó állattartást végzőknek az előző évi trágyázásra, trágyafelhasználásra vonatkozó tevékenységével kapcsolatosan adatot kell szolgáltatni a NÉBIH weboldalán elérhető elektronikus nyomtatványon 2019. március 31-ig, azaz ünnepnap miatt április 1-én éjfélig.

A háztartási igényt meghaladó állattartás vegyes állattartás esetében összesen 5 számosállat/ingatlan, baromfi esetében 3 számosállat/ingatlan. A szervestrágya keletkezéséhez, felhasználási lehetőségeihez nyújthat segítséget az „  spreadsheetÁtlaglétszám és trágyatároló (58 KB) ” excel számoló segédlet, mely a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet által meghatározott értékeket veszi alapul. A segédlet tájékoztató jellegű, amennyiben használata során eltérést tapasztalható, úgy minden esetben a jogszabályban foglaltak a mérvadók.


(NAK)

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK