Közel egymilliárdos a vadgazdálkodási támogatási igény - 2018. 01. 08.
Erdészet, vad- és halgazdálkodás

Az Országos Vadgazdálkodási Alap 2017. évi pályázati felhívására mintegy 836 millió forint összegű kérelem érkezett a vadászkamarához. A döntések még az év elején várhatóak.

Az Országos Magyar Vadászkamara tájékoztatást adott ki az Országos Vadgazdálkodási Alap 2017. évi pályázati felhívására benyújtott pályázatokról. A felhívásra összesen 834 pályázat érkezett, amelyekből 23-at konzorciumi formában adtak be az érintettek.

Az érkeztetés során a megyei területi szervezetek összesen 45 formailag hibás pályázatot találtak, amelyeket érdemi bírálat nélkül elutasítottak; ezekről az érintett vadászatra jogosultak már kaptak értesítést. A befogadott – formailag megfelelő – pályázatokat 2017. december folyamán a megyei vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottságok első fokon tartalmilag is elbírálták, és ennek során 38 pályázatot az elutasításra javasolt státuszba soroltak. A befogadott pályázatok összes támogatási igénye mintegy 836 millió Ft, amiből a konzorciumi igény meghaladja a 237 millió forintot. (A pályázók és az általuk megnevezett célok listája itt megtekinthető.)

Következő lépésben az országos vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottság 2018. januárjában áttekinti a pályázatokat, rangsorolja azokat és ajánlást terjeszt be a rendelkezésre álló forrás erejéig a támogatásra javasolt pályázatokról. az OMVK elnöksége elé.

 

NAK / OMVK

Eseménynaptár
Apróhirdetés
Agrometeorológiai előrejelzés
2018. április 17-23. közötti időszakra
RÉSZLETEK