Ellenőrizze a 2019. évi értékesítési betétlapját! - 2019. 03. 01.
Agrárhírek

Közeledik a 2019. március 20-i jogvesztő határidő, eddig érvényesítheti visszamenőlegesen az őstermelői igazolványát. Kérjük, hogy minél előbb keresse fel falugazdászát az érvényesítés miatt.

A március 20-ig kérelmezett, 2019. adóévre szóló értékesítési betétlap miatt az igazolvány érvényessége január 1. napjára visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága. Nem érvényes igazolvánnyal nem minősül őstermelőnek, így őstermelőként értékesítési tevékenységet nem folytathat.

Az igazolványon látható öt év (pl. 2018-01-01 – 2022-12-31) az igazolvány hatályosságát jelenti, ami nem azonos az igazolvány érvényességével. Az igazolványon szereplő adatokról itt olvashat bővebben. Az igazolvány csak a hatályos, adott évre szóló betétlappal együtt érvényes.

Amennyiben bizonytalan igazolványa érvényességét illetően, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a 2019. évi betétlappal. Ha elvesztette, még díjmentesen pótolhatja. Lezárt adóévre vonatkozóan betétlap pótlására nincs lehetőség. Az igazolvány érvényességére vonatkozó tájékoztató jellegű és nem közhiteles információkat megtekintheti honlapunkon, valamint a „Nemzeti Agrárgazdasági Kamara” néven elérhető applikációban is.

Tagjaink, akik megadták e-mail címes elérhetőségüket, idén is kaptak elektronikus tájékoztató levelet az igazolványuk érvényességével kapcsolatban. Az ugyfelszolgalat@nak.hu e-mail címre elküldött üzenetben, vagy az ügyfélszolgálat 80/900 365-ös zöld számán kérhetik e-mail címük rögzítését, esetleg személyesen megadhatják a területileg illetékes falugazdásznak is.

Az érvényesítésről és a szükséges dokumentumokról itt talál további információkat. Az ügyfélszolgálati irodák címét és nyitvatartási idejét itt tekintheti meg.

 

(nak.hu)

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK