Élelmiszeripari termékekkel is lehet pályázni az Érték és Minőség Nagydíjra - 2018. 03. 14.
Agrárhírek

Az idén 47 főkategóriában hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj nyilvános, egyfordulós pályázatot, amely az 1998-ban bevezetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épül.

Az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy használatára kiírt pályázatra május 25-ig lehet jelentkezni, az elismeréseket várhatóan szeptember 11-én adják át a Parlamentben az alkotók ünnepén. A meghirdetett 47 pályázati főcsoport érinti többek között a mezőgazdaságot és élelmiszeripart is. A kiírás szerint a pályázaton részt vehet a pályázati főcsoport céljainak megfelelő Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott áru, árucsalád, szoftver, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás.

Kiss Károlyné Ildikó, a pályázatot lebonyolító Diamond Szervező Iroda Bt. ügyvezető igazgatója elmondta, a pályázók részéről jelentkező egyre bővülő igények meghaladják az 1998-ban oltalmat kapott Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy lehetőségeit, a védjegyoltalom 2018-ban lejár, a kiírók tanácsa pedig úgy döntött, hogy olyan új tanúsító védjegyet alapít, amelynek elnevezése a világ minden részén ugyanazt jelenti, az érték és minőség fogalmat pedig mindenhol ugyanúgy tudják értelmezni. Kiemelte, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat nemzetközi megjelenésének legfontosabb része a határon túli együttműködés, a kiírók törekednek arra, hogy a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások bekapcsolódjanak a pályázati rendszerbe.

 

További részletek itt.

 

MTI

Eseménynaptár
Apróhirdetés
Agrometeorológiai előrejelzés
2018. június 26 - július 2. közötti időszakra
RÉSZLETEK