Élelmiszer-nyomonkövetési megoldásokat ismertetnek - 2018. 10. 01.
Agrárhírek

Idén ősszel újabb négy helyszínen folytatódik a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform tájékoztató sorozata. A cél a kidolgozott útmutatók, valamint a gyakorlati megoldások minél szélesebb körben történő megismertetése.

Az Agrárminisztérium jogelődje, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős Államtitkársága és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. 2015 októberében kötött megállapodást a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform (NÉNYP) létrehozására és működtetésére. A NÉNYP az elmúlt két évben négy munkacsoport keretén belül öt élelmiszeripari alágazatra (tej- és tejtermék, bor és pálinka, zöldség és gyümölcs, hús és hal) dolgozott ki teljes, az élelmiszerláncokat lefedő nyomonkövetési gyakorlati útmutatókat. Az iránymutatások a mindennapi eligazodásban segítik az ipar szereplőit. Megmutatják a lehetőségeket és a lépéseket, hogy a „kockás füzet” alapú nyomonkövetési rendszertől eljussanak a fejlett, szabványokon alapuló, gyors reagálást lehetővé tévő, az élelmiszer-biztonságot és a fogyasztók tájékoztatását jobban garantáló rendszer felé.

A NÉNYP 2018-as célkitűzése a kidolgozott útmutatók, valamint a gyakorlati megoldások minél szélesebb körben történő megismertetése. E cél elérése érdekében kétfordulós országjáró előadássorozat keretében bemutatják a NÉNYP eddigi eredményeit, valamint a hazai, illetve a nemzetközi nyomonkövetési megoldásokat. Az idei tavaszi négy fórum után most ősszel október 18. és november 29. között Szegeden, Budapesten, Egerben és Szarvason folytatódik a sorozat. Az előadásokra a szervezők a szakembereket, egyetemi hallgatókat, vállalkozókat, érdekképviseletek delegáltjait, hatósági szakembereket várnak.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a helyszín és az időpont kiválasztásával itt lehet.

 


(forrás: AM Sajtóiroda)

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK