Biokertek kialakításáról tartanak szakmai napot Somogyban - 2020. 01. 31.
Agrárhírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete és a Kaposvári Egyetem ,,Biokertek kialakítása" címmel szakmai napot rendez 2020. február 13-án.

A kaposvári programon a résztvevők megismerkedhetnek a kiskerti biogazdálkodás alapjaival, a biokertek kialakításával új területek és elhanyagolt vagy vegyszeresen kezelt területek esetén Továbbá ismereteket szerezhetnek a zöldségek és gyümölcsök esetén használható biológiai növényvédelemről. Az előadás további témái még a következők: fenntartható, megvédhető, biodiverz, önellátó biokertek kialakítása, egyedi technológiák (árnyékolók, társítások, ágyások, öntözőrendszerek) bemutatása, klímaváltozás elleni védekezés, ökoszisztémák felmérése, beteg növények gyógyítása vagy eltávolítása, meglévő feltételekhez történő alkalmazkodás. Bevezetés a valódi, hatékony, kiskerti biológiai növényvédelembe és a tápanyagellátásba.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kamara által létrehozott internetes felületen lehet 2020. február 7., 08:00-ig itt.

(nak.hu)

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK