Beszámoló a KÖSZ 2016. évi Elnökségi üléséről és a kapcsolódó programokról - 2016. 08. 05.
Gazdaság

A Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségének (KÖSZ) Elnökségi ülése minden évben más elcsatolt országrészben, ezeket bitorló más-más országban rendezzük. Ebben az évben a Kárpátaljai Biokultúra Egyesület elnökének, Molnár Zsolt úrnak a meghívására Ukrajnában, Kárpátalján, Verbőcön tartottuk.

 A KÖSZ elnökségi ülések gyakorlata, hogy a törvényi és az alapszabályban foglalt előírásoknak megfelelően megtartott elnökségi ülés mellett, a rendező házigazdák szakmai (pl. konferenciával, szakmai tanácskozással, bio gazdaságok, feldolgozó üzemek meglátogatásával) és kulturális programokkal teszik gazdagabbá, hasznosabbá a Kárpát-medence távolabbi területéről érkező ökogazdálkodási szakemberek részére az utazást.

 Ez évben Magyarországról (2 fő), Szerbiából (4), Romániából (4), Szlovákiából (3), Moldovából (1) érkeztek az elnökségi ülésre a vendégek. A KÖSZ 2016. évi közgyűlését és a hozzá csatlakozó szakmai programokat a Nemzeti Együttműködési Alap és a Földművelésügyi Minisztérium dr. Fazekas Sándor miniszter saját keretéből támogatta.

Megjegyzés: A beszámoló végén tekinthető meg egy nagyobb, részletes képgaléria!  (A képeket Józsa Bella, Bödő Kálmán, Horváth Attila és dr. Palik László készítették. Ezúton is köszönjük nekik a csodálatos fotókat.)

 

A beszámoló teljes egészében olvasható a Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségének a honlapján: LINK

 

 

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK