Aratáskor is biztonságot ad a géptörés-biztosítás - 2018. 06. 18.
Agrárhírek

A gazdálkodók egyre több pénzt fordítanak korszerűsítésre, gépvásárlásra – elsősorban az EU-s támogatásoknak és a kedvező pénzügyi konstrukcióknak köszönhetően. A NAK a géptörés-biztosítással minden gazda számára megfelelő védettséget kíván biztosítani.

A gépállomány megfiatalodott, a mezőgazdasági vállalkozók ezzel párhuzamosan felismerték a napi munkájukban használatos gépek biztonságának fontosságát, megnőtt az érdeklődés a NAK és a CIG Biztosító munkatársai által közösen kialakított géptörés-biztosítási terméke iránt is.

A NAK a tagjai igényei alapján megalkotott géptörés-biztosítással minden gazda számára megfelelő védettséget kíván biztosítani a NAK biztosítási szolgáltatása segítségével. A korábbi káreseményeket vizsgálva a szolgáltatás olyan megoldást kínál, amely a saját, illetve idegen tulajdonú (bérelt, lízingelt, kölcsönbe átvett) gépek esetében is jól alkalmazható – mind a munkavégzés, mind a tárolás során – belső és/vagy külső erőhatás miatt balesetszerűen bekövetkezett törésre, repedésre, amelyek a gép működésképtelenségét okozzák. Továbbá olyan eseményekre is kiterjed, ahol a gép kezelőjének figyelmetlensége vagy anyaghiba okozta a károsodást.

Amennyiben a javítás, alkatrészcsere azonnal nem végezhető el, lehetőség van cseregép-fedezet igénylésére, amellyel a biztosító a javítási időszakra maximum egymillió forintig és legfeljebb harminc napra fedezi a cseregép bérleti díját. Ha önnek tíz évnél fiatalabb gépe van és nincs biztosítva, keresse a NAK biztosítási szolgáltatásának munkatársait a NAK megyei igazgatóságain, illetve a falugazdász irodákban, vagy érdeklődjön az info.biztositasok@ nak.hu e-mail címen.


NAKlap, 2018. júniusi szám

 

 

Agrometeorológiai előrejelzés
2018. január 4. - január 10. közötti időszakra
RÉSZLETEK